Husmanskost

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är gott och hör till den svenska husmanskostskatten, är att det…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811), sägs det. Tomatpuréns vara eller inte vara…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som många säkert ätit, eller vägrat äta som barn. Om du…

Redskap

Airfryer

Airfryer

En Airfryer är inte en Actifry, har jag fått lära mig. Actifry är Telfals patenterade teknik, Airfryer…

Soppor

Broccoli- och ädelostsoppa

Broccoli- och ädelostsoppa

Servera den här gröna ljuvligheten med extra ädelost och krutonger för maximal njutning. Styrkan på ädelosten kan…

Vinter

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Späda nässlor går att använda på samma sätt som spenat, tänk bara på att skölja…

Rulla till toppen